Skip to content Skip to footer

4 Feb - A.G. WEINBERGER

Pe 4 Februarie ne vom bucura din nou de prezența chitaristului A.G. WEINBERGER pe scena Sospiro și de stilul său ecletic, ce combină elemente din muzica clasică, jazz, blues și rock.

Probabil că artistul ne va surprinde și cu câteva piese de colecție din repertorii internaționale, însă ne vom delecta cu multe din compozițiile proprii din albumele “Nashville Calling” sau din ultimul său album, “ReBorn”. Pe  “ReBorn” regăsim piese de la shuffle până la big easy second line, de la pop blues până la baladă country sau jazz.

A.G. este cel mai mare interpret de Blues din România, a fost nominalizat la 7 categorii la Premiile Grammy și  a câștigat multe premii și distincții pentru muzica sa. Însă Weinberger și-a pus ampreta și în lumea teatrului, a filmului românesc și european. El a compus muzica pentru filmele: R. Nash „The Rainmaker” (1985), „Cenuşăreasa” (1986), Allen Ginsberg/Jacques Prevert „Death Father Blues” (1992), Camil Petrescu „Patul lui Procust” (1996).

Așadar, sâmbătă, 4 februarie, ne vom lăsa captivați de emoția si pasiunea artistului, care ne va purta alături de muzica lui.